• Hem
  • Aktiviteter
  • Segerbodagen med gudstjänst & andra trevliga aktiviteter

Segerbodagen med gudstjänst & andra trevliga aktiviteter

 

Rapport från solig Segerbodag

Vackert väder med solsken är det vanliga när vi firar vår hembygdsdag. Så också i år och vi var nästan 40 personer som samlades för att fira Segerbodagen. Som brukligt började vi med en friluftsgudstjänst på tunet utanför stugan, som hölls av vår präst Peter Fransson. För musiken stod Hans Jonsson på sin trumpet.
I år är vi extra stolta att bjuda in till denna dag, eftersom vi nu kan visa upp en upprätad loftbod, vackert restaurerad med hjälp av just nämnda Hans och hans medhjälpare Robban. Det har blivit ett lyft för vår hembygdsgård ur dubbel bemärkelse. Många timmar har också lagts ned i ideellt arbete, vilket bygdeföreningen är mycket tacksamma för.  Allt detta och mer därtill berättades av  vår Conny Passmark och Hans fyllde ut mellan varven med mer vacker musik på trumpeten. Men först efter att vi haft finfika med vackert porslin och hembakat kaffebröd.
Stort tack till alla besökare! Stort tack också till pastoratet, Hans och Conny för ett trevligt program. Och sist men inte minst ett stort tack till Hembygdsgårdssektionen, som sköter hembygdsgården så fint, samt bakar, kokar kaffe och ordnar allting så trevligt på denna dag.
Det överskott vi fick in går oavkortat till den nya festplatsen.
/ Lolita

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan flera år tillbaka firar vi årets Segerbodag vid Rönö hembygdsgård i augusti. I år äger detta rum söndagen den 11 augusti kl. 14-17.
Läs mer: Segerbodagen 2024 08 11
Alla välkomna!
Styrelsen