Kyrkogårdsvandring vid Rönö Kyrka

I lördags den 3 juni var det dags för den årliga Kyrkogårdsvandringen i Rönö. Vi var 30 personer som hade mött upp i den vackra försommarkvällen. Conny Passmark guidade oss vant och med inlevelse genom några av socknens levnadsöden. Det handlade om personer födda i bygden som rest härifrån, likväl som inflyttade personer som gjort avtryck i bygden. En av dessa var spelmannen Pelle Fors. Vandringen avslutades med klockringning och helgmålsbön i kyrkan, en bön som hölls av vår kyrkoherde Fredrik Hollertz. Som perfekt avslutning spelade Martin Riessen vackert en spelmanslåt av just Pelle Fors.
Tack Conny för att du skänker oss insikt i gångna tider och ger oss en så fin årlig tradition! Tack också till Fredrik, Martin, Robban och Anki för det fina samarbetet mellan pastoratet och föreningen, vilket ger oss dessa gyllene stunder!
/ Styrelsen

 

Ursprunglig kallelse:
Välkomna på Kyrkogårdsvandring lördagen den 3 juni kl. 16:30, där Conny Passmark berättar och beskriver olika livsöden från Rönö Socken.

Kyrkogårdsvandringen börjar kl. 16:30 och avslutas med Helgmålsbön i kyrkan kl. 18:00.

Aktiviteten är ett samarbete mellan Östra Vikbolandets Pastorat och Rönö Bygdeförening och arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Ni är alla varmt välkomna!

Läs mer

/ Styrelsen

Läs mer i dokumentet